Online datingtips

U bent op deze website terecht gekomen omdat u meer wilt weten over online dating. Wanneer u zelf op pad gaat om hier iets moois van te maken, zijn er een aantal uitgangspunten welke relevant kunnen zijn. Bestudeer de onderstaande opmerkingen en benut wat op u van toepassing is. Online dating is vooral erg leuk, laat ook deze ervaring voor uzelf onvergetelijk worden.

  • Wat wilt u?

Als u weet wat u wilt is het makkelijker het te vinden. Een waarheid als een koe. Maar toch staat vaak in een mannelijk datingprofiel (al dan niet tussen de regels door) dat het iemand niet uitmaakt wat voor vrouw er op hem reageert. Dit toont niet echt veel zelfrespect en zelfvertrouwen. Daarbij, niemand wil gezien worden als “zomaar iemand”. Het is daarmee van belang duidelijk te zijn in wat u zoekt. Maar, een eisenlijstje publiceren in een datingprofiel schrikt af. Dat is nog niet het juiste moment.

Daarom is het verstandig op een luchtige manier te beschrijven dat een date in ieder geval de bedoeling heeft om elkaar te leren kennen zodat je daarna wel weer verder kunt kijken. De druk moet van de ketel en dat kunt u bereiken door uw profiel niet al te serieus te maken.

  • Eenheidsworsten

Iedereen is uniek. Wanneer mensen hetzelfde zijn is het lastig om iemand te kiezen. Veel datingprofielen zijn echter saai en het “duizend in een dozijn” principe gaat hier al snel op. Niemand valt op een eenheidsworst. U bent uniek en daar gaat het om. Wanneer u dit kenbaar maakt in uw profiel en tijdens uw afspraakje, hanteert u een heel andere insteek dan menigeen doet.

  • Vertel de waarheid

Het klinkt natuurlijk logisch maar hoe vaak zien we niet dat mensen zich – zeker online – anders voordoen dan ze zijn. Overdrijven is een kunst en dit valt zelden goed bij potentiële date partners. Het is beter te “onderdrijven” (niet dat het woord bestaat, maar het maakt wel duidelijk wat er speelt). Door niet alles al te vertellen blijft er een groot deel over om over te praten tijdens één op één persoonlijke gesprekken. Sommige onderwerpen passen nu eenmaal beter in de persoonlijke setting. Benut dit dan ook.

In het verlengde van onderdrijven ligt opscheppen en dingen beter weten. Het heeft geen zin. Dit is namelijk absoluut niet aantrekkelijk. Het gaat gewoonweg nergens over om een potentiële partner onder de duim te willen hebben. Is dat wat u wilt, dan zult u heel erg veel moeten daten. De kans dat veel interessante vrouwen hierin geïnteresseerd zijn is klein. Probeer dus controle te krijgen over de dingen die u wilt vertellen en delen. Dat is namelijk waar het hier om gaat.

  • De eerste date

Het is spannend om met een onbekende op stap te gaan. De eerste date kan daarom toch wel een bepaalde lading met zich meebrengen. Nergens voor nodig natuurlijk. Dates zijn er om te kijken of iemand leuk genoeg is en bij je past. Dit hoeft niet per definitie zo te zijn. Dus maakt u zich vooral niet al te druk om de eventuele gebeurtenissen. Bekijk gewoon rustig waar aanknopingspunten liggen en waar u op een makkelijker manier over kunt praten. Al doende leert u elkaar beter kennen en dat zorgt weer voor betere kansen.

Meer inhoudelijke informatie over de eerste date kunt u lezen in het artikel op deze website met de toepasselijke titel “de eerste date“. Doe er uw voordeel mee en realiseer u goed dat het er om gaat dat u elkaar leert kennen en een leuke tijd hebt, ongeacht of er een vervolg komt of niet.

  • Vrijheid

Weinig druk is waar het eigenlijk om gaat tijdens het proces waarin u iemand beter leert kennen. Druk is namelijk vervelend, zeker wanneer u iemand net leert kennen. Niets moet, alles mag. Geniet van het moment en maak er een leuke avond van. Soms zal het klikken en soms ook helemaal niet. Dat geeft niet, want niemand zit er op te wachten om 50 jaar lang met een zuurpruim op te moeten trekken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s